Cremă de zahăr ars

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 8 Dec 2011 | 3990 vizualizari

 

O delicioasa crema de zahar ars pe care am facut-o sub atenta indrumare a mamei!
Pana acum aveam impresia ca se face greu crema de zahar ars, dar de acum inainte o voi face singura, nu-i greu deloc:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 13 linguri de zahar,
  • 1 litru de lapte,
  • esenta de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de zahăr ars:

Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut.

Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine.

Am pus si esenta de lamaie.

Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se topeasca, apoi cand s-a caramelizat l-am intins pe peretii cratitei uniform.

Am adaugat laptele cu ouale si am pus cratita la cuptor.

Am lasat-o pana cand s-a inchegat si s-a desprins de pe margini.

Am lasat crema sa se raceasca si am servit-o de la frigider, impreuna cu mult sos.

Daca nu va place prea cramelizata, mariti cantitatea de oua si lapte sau reduceti nr de linguri de zahar pt caramel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremă de zahăr ars cu zmeură – Multicooker