Cuiburi Gouda

de epurasha2bb in Spaghete, 22 Iun 2010 | 5086 vizualizari

 

spaghetti cu sos de branza si ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 1/2 plic Pesto ciuperci Kotanyi
  • -1/2 plic Pesto rosii si busuioc Kotanyi;
  • -200 g branza Gouda;
  • -2 graunti de usturoi;
  • -1 ceapa ;
  • -1 cub de unt;
  • -1 plic spaghetti;
  • -10 picioruse de ciuperci;
  • -o frunza de dafn;
  • -1/2 pahar vin alb;
  • -sare mare si piper de rasnita Kotanyi;
  • -1 morcov;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi Gouda:

1.Se fierbe o punga de spaghetti in apa clocotita (in care am oparit frunze de busuioc anterior pentru ca spaghetile sa obtina culoarea verde) si dupa 10 minute adaugam o lingura cu varf de sare mare si mai lasam 2 minute sa fiarba.Apoi le scurgem, le clatim cu apa rece si picuram ulei de masline extravirgin presat la rece in care am tinut (cateva ore macar ) un graunte de usturoi si un varf de crenguta de cimbru uscat sau rozmarin.

2.Se fierbe un ibricel cu apa in care oparim o frunza de dafin.
Se topeste un cub de unt in tigaie, se adauga ceapa taiata solzisori,usturoiul feliute, si fasii de ciuperci champignion (picioruse), se amesteca bine si se tin pana se inmoaie putin.Adaugam cate putin din apa in care am oparit frunza de dafin pentru a lungi sosul.Spre sfarsit adugam 1/2 pahar vin alb, condimente 1/2 plic sos pesto ciuperci Kotanyi si ultima data cubulete mici de branza Gouda.Mai rasnim putina sare si piper din rasnitele Kotanyi si e gata.

3.Servim pe un platou patratos asezand cuiburi rotunde de spaghetti verzui in 3 colturi, in mijloc sosul galbui cu branza Gouda.Se orneaza cu bucatele de rosii uscate si frunzulite de busuioc din plicul Pesto Kotanyi si stelute de morcov din loc in loc . Morcovul poate fi fiert sau crud insa daca e crud mai bine sa-l taiati foarte subtire.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi Gouda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos de smantana si sunca