In seara asta,hoinarind pe facebook,ca de obicei,am dat de ceva bun.Mmmmmm de fapt bun e putin zis!Mi au iesit instantaneu balele =)) :D la gura.Imi aminteste de casa...de Romania :) Am fugit repede sa mi iau drojdie si faina ,ca cea din camara nu mi ajungea,si uitati ce a iesit!Usor de facut cum nu am crezut .Am adaptat putin ingredientele cum am vazut eu ca imi iese compozitia.Pofta Buna!!
Mai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este framantata bine o lasam intr-un vas acoperit cateva ore.
Intre timp pregatim crema mixand untul cu zaharul pudra.
Cand aluatul e dospit il impartim in doua parti si intindem din o parte foaie pe care punem jumatate din crema de unt si apoi facem rulada si taiem cam 4 bucati. Din cea de a doua parte se face la fel. Formele obtinute se mai lasa in tava inca jumatate de ora si apoi bagam la cuptor la 160 de grade timp de 20 de minute, dupa care scoatem si ungem cu siropul din laptele si zaharul ramas.(120 zahar tos si 125 lapte)
Bagam inapoi la cuptor cam alte 20 de minute.
1
Ca sa fim siguri ca ies bine crescuti lasam aluatul la dospit pana devine aproape triplu
2
In tava ii punem la distanta unul de altul,cam 2 cm,pentru ca or sa creasca
3
Putem pune si nuca sau vanilie,scortisoara..fiecare dupa gust