Pentru aluat:
Maia din :30 gr drojdie proaspata,o lingurita zahar,o lingura faina,lapte caldut Pentru umplutura:
Pentru uns:
Pentru sirop:
Se pregateste o maia din drojdie,zahar,faina si lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.
Faina se cerne impreuna cu sarea.Se adauga celelalte ingrediente,laptele si apa calduta pe rand.Framantam un aluat care sa nu fie nici prea moale.dar nici tare.Se framanta foarte mult pana cand obtinem un aluat elastic care se desprinde usor de peretii vasului in care framantam.
In timp ce framantati puteti sa va udati mana cu lapte,operatiunea va fi mai usoara.Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte,pana cand obtineti consistenta dorita.
Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati la dospit intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.
Dupa cum veti observa,coca mea dadea pe dinafara deja cand am inceput sa pregatesc umplutura.
Untul il amestecam cu zaharul,cortisoara si vanilia.
Impartim aluatul in doua parti si intindem doua foi cam de 1 cm grosime.Punem umplutura si intindem ca sa acoperim toata suprafata.Presaram deasupra nuca macinata.
Rulam foaia.Apoi taiem bucati cam de 4 cm lungime.Le asezam in tava cu umplutura in sus.Le mai lasam in tava sa mai creasca cam 20 de minute.
Le ungem cu oul batut cu lapte si le pune in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.
Laptele il amestecam cu zaharul si aromele si il incalzim putin.
Dupa 20 de minute,scoatem tava din cuptor si turnam cu generozitate lapte deasupra.Apoi punem si mierea in fir subtire deasupra.Punem tava din nou la cuptor si mai lasam 10-15 minute.
Eu zic ca n-o sa va abtineti si o sa-i mancati asa fierbinti,dar sunt la fel de buni si reci fiind foarte insiropati.
Pofta buna!!!!