Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. Se taie si se servesc,dupa ce s-au racit. pofta buna!
A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat volumul, am adaugat zaharul dizolvat in laptele ramas,sarea dizolvata in 7 galbenusuri de ou, un galbenus lam lasat deoparte pentru unsul cozonacilor,laptele batut,mirodeniile,uleiul si margarina. Aluatul se framanta foarte foarte bine, eu l-am framantat 40 de minute, dupa care il acoperim cu un prosop si-l lasams timp de 1h la dospit.
Intre timp, pregatim umpluturile: stafidele le punem la inmuiat in putina apa, atat cat sa le acopere si adaugam si esenta de rom. Separat, amestecam zaharul cu nuca si cacaua. Smochinele si rahatul le maruntim.
Cand aluatul este crescut , il scotem pe planseta de lucru si il inpartim in patru parti egale. Fiecare bucata, o mai impartim in doua, le umplem, le rulam si le impletim doua cate doua , in total 4 cozonaci care se pot coace toti odata intr-o tava de aragaz, sau doi cate doi, cum am procedat eu, in tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.
Ungem deasupra cozonacii cu galbenusul de ou, presaram zahar tos si-i lasam dinnou la crescut, aprox. 40’, dupa care ii coacem la foc moderat, cam 50’.