N-am mai facut si n-am mai mincat prajitura asta de100 de ani. Eu fac prajituri cu aluat dospit doar de Pasti si de Craciun.
Ieri am fost in cooking mood, am sunat-o pe vara-mea. am primit de la ea o reteta "incercata" si vedeti si voi ce a iesit :-)
Aluatul:
Umplutura:
Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie mai adaugati un pic de faina sa nu se lipeasca de miini...
l-am pus o ora la cald sa dospeasca.
In acest timp am amestecat untul cu zaharul pina am obtinut o compozitie spumoasa.
Am intins aluatul relativ subtire, l-am uns cu untul frecat am rulat un sul strins pe care l-am taiat in felii de 2 cm.
Am asezat feliile intr-o tava unsa si am lasat din nou sa creasca 30 de minute.
Am copt la 175 de grade 25 de minute.
Cind au inceput sa se rumeneasca am adaugat laptele si fulgii de migdale si am lasat prajitura in cuptor inca 35 de minute.Aici trebuie sa hotariti singure cind e gata....oricum, cind s-a absorbit tot laptele si are o culoare aurie.
Mi-a facut placere sa incerc din nou aceasta reteta clasica in bucataria de acasa.
1
Peste unt se poate presara nuca sau migdale. Eu am ales varianta clasica...