Cuib de viespi

de danakarin in Prajituri, 23 Oct 2011 | 5557 vizualizari

 

N-am mai facut si n-am mai mincat prajitura asta de100 de ani. Eu fac prajituri cu aluat dospit doar de Pasti si de Craciun.
Ieri am fost in cooking mood, am sunat-o pe vara-mea. am primit de la ea o reteta "incercata" si vedeti si voi ce a iesit :-)

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 600 g de faina
  • un plic de drojdie uscata sau 50 g de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • 4 oua
  • 200 ml de lapte
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 250 g de unt
  • 200 g de zahar.
  • Siropul de lapte
  • 400 de ml de lapte
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g de zahar
  • 1-2 linguri de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie  mai adaugati  un pic de faina sa nu se lipeasca de miini... 

l-am pus o ora la cald sa dospeasca.

In acest timp am amestecat untul cu zaharul pina am obtinut o compozitie spumoasa.

Am intins aluatul relativ subtire, l-am uns cu untul frecat am rulat un sul strins pe care l-am taiat in felii de 2 cm.

Am asezat feliile intr-o tava unsa si am lasat din nou sa creasca 30 de minute.

Am copt la 175 de grade 25 de minute.

Cind au inceput sa se rumeneasca am adaugat laptele si fulgii de migdale si am lasat prajitura in cuptor inca 35 de minute.Aici trebuie sa hotariti singure cind e gata....oricum,  cind s-a absorbit tot laptele si are o culoare aurie.

Mi-a facut placere sa incerc din nou aceasta reteta clasica in bucataria de acasa.

 

TIPS-URI

1

Peste unt se poate presara nuca sau migdale. Eu am ales varianta clasica...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Cris2711 1

04.11.2011, 12:05

Dana ti-a iesit super delicios

danakarin 1

06.11.2011, 20:33

multzumesc Cris !!

Cris2711 1

11.11.2011, 18:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu budinca de ciocolata