Cuburi de gheata

de Mitinita in Prajituri, 11 Noi 2013 | 9107 vizualizari

 

Daca am schimbat prefixul,am zis sa va aduc si eu ceva dulce. Recomand cu mare drag prajitura,e foarte usor de facut si greu de dat gres cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao Dr Oetker
  • 80 gr faina
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri de zahar (puteti mari cantitatea daca preferati mai dulce)
  • 10 linguri de faina
  • 2 plicuri de cafea solubila
  • 200 gr de unt
  • Pentru frisca:
  • 300 ml frisca indulcita
  • cacao ptr decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de gheata:

Blatul

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.

Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata  cu praful de copt. 

Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.

Tapetam o tava de20x30 cu ulei si faina si o introducem in cuptorul preincalzit.

Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.

Crema:

Preparam o budinca din lapte,zahar si faina .

Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.

Blatul nu l-am insiropat decat foarte putin,cu niste apa cu zahar vanilat.

Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.

Frisca Batem frisca cu telul si cand s-a intarit o punem peste budinca. Presaram cacao cu ajutorul unui site. Se lasa peste noapte la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata