Cuburi de gheata

de Mitinita in Prajituri, 11 Noi 2013 | 9996 vizualizari

 

Daca am schimbat prefixul,am zis sa va aduc si eu ceva dulce. Recomand cu mare drag prajitura,e foarte usor de facut si greu de dat gres cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao Dr Oetker
  • 80 gr faina
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri de zahar (puteti mari cantitatea daca preferati mai dulce)
  • 10 linguri de faina
  • 2 plicuri de cafea solubila
  • 200 gr de unt
  • Pentru frisca:
  • 300 ml frisca indulcita
  • cacao ptr decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de gheata:

Blatul

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.

Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata  cu praful de copt. 

Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.

Tapetam o tava de20x30 cu ulei si faina si o introducem in cuptorul preincalzit.

Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.

Crema:

Preparam o budinca din lapte,zahar si faina .

Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.

Blatul nu l-am insiropat decat foarte putin,cu niste apa cu zahar vanilat.

Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.

Frisca Batem frisca cu telul si cand s-a intarit o punem peste budinca. Presaram cacao cu ajutorul unui site. Se lasa peste noapte la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]