Cuburi cu branza

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 5071 vizualizari

 

Pe unul dintre cele mai îndrăgite bloguri mie, Culorile din farfurie, am văzut că rulada se poate face şi sub formă de prăjitură. Mi-a plăcut foarte mult cum arată aşa că, de data aceasta, le-am făcut sub această formă.
Reţeta mi-e cunoscută de ani buni, cred că toată lumea o cunoaşte, dar după cum am văzut sunt o mulţime de variante.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri unt (cam 20g)
  • 4 linguri făină (nici rase nici cu vârf)
  • 500 ml lapte
  • sare
Amestecul din brânzeturi:
  • 150 g brânză burduf
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 150 g brânză de oi
  • 150 ml smântână
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu branza:

Se pune pe bain-mare (pe aburi) un vas în care avem laptele și untul. Când lichidul începe să fiarbă se ia vasul de pe foc și se adaugă făina. Se amestecă bine apoi se dă la rece.

După răcire se adaugă câte un gălbenuș, amestecând cu un tel după fiecare până la încorporare. Se adaugă sare după gust. Albușurile se bat spumă și se adaugă compoziției, amestecând ușor.

Compoziția se pune într-o tavă mare ( eu am folosit o tavă de 37/24 cm) tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt și se pune în cuptorul încălzit. Se lasă la cuptor o oră la temperatură medie.

Între timp se face amestecul din brânzeturi. Se mixează la viteză mare toate brânzeturile și smântâna, acestea devenind cremoase după 4-5 minute.

După răcire se unge foaia cu un strat subțire de smântână apoi se taie în două.

Se pune mai mult de jumătate din crema de brânzeturi pe prima foaie apoi, cu ajutorul unui cuțit, se întinde uniform pe toată suprafața. Se acoperă cu cealaltă foaie, iar deasupra se întinde restul cremei de brânzeturi.

TIPS-URI

1

Pentru un rezultat foarte bun vă sfătuiesc să folosiți brânzeturi cremoase, nu cașcaval sau telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaje cu branza si ardei