Crumble cu prune si cardamon

de Mitinita in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 2659 vizualizari

 

Un desert delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • fulgi (ovaz, grau sau secara)
  • o jumatate de kg de prune
  • 1/4 - 1/2 lingurita cardamon macinat Kotanyi
  • 1 lingura zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune si cardamon:

Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz.

Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava.

Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine a fost o jumatate de lingurita. Eventual puteti adauga si o lingura de unt, dar e optional. Acest amestec se pune deasupra prunelor si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se tine la cuptor cam 20-30 de minute sau pana cand prunele s-au inmuiat (depinde de ce fel de prune folositi).

Se serveste cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Anett 1

04.10.2014, 11:21

hmmm crumble aromat si buuun

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 21:51

Mutulica 1

05.10.2014, 11:54

Imi place , da sa stii , nu intram atat de atent daca nu vedeam doua elemente demne de cuvinte incrucisate pentru unul ca mine:crumble si cardamon.O zi buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune si caramel