Pe cat de simplu pe atat de bun e acest desert. Din pacate are si un defect: nu va puteti desparti de el pana nu terminati tot din tava :)
Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate.
Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.
Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.
Ungem tavile cu unt sau margarina si punem fructele in ele. Presaram deasupra fructelor zaharul vanilat.
Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.
Punem tavitele in cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.
Obtinem un desert delicios cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.
Sa aveti pofta!
Pozele nu sunt ele prea reusite fiind facute seara.
1
Cantitatile mentionate sunt pentru mai multe tavite mici ( 1 x 20/15 cm, 1 x 15 cm, 3 x 10 cm). Daca faceti doar intr-o tava de 20 cm diametru de ex puneti jumatate din catitatile de mai sus.