Cale

de cec in Dulciuri, 29 Dec 2010 | 19908 vizualizari

 

Reteta postata de blue jay pe culinar.ro
Le-am facut de craciun si colindatorii au fost ff incantati

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 5 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un pachetel de zahar vanilat sau esenta de vanilie    
  • Pentru pistil
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cale:

Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei )

Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar

Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, aromele .

Se ia cu lingura si se pune pe hirtia de copt (pe care eu am uns-o putin,dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa .

Daca aluatul nu se intinde singurel il mai ajutati voi putin cu lingura .Fiindca se intaresc repede  la inceput bag cam 6 fursecuri in cuptor si pe masura ce mi se da mina cresc nr lor.

Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C ptr cam 5 min, sau pina marginile se bronzeaza usor.

In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula ,se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc

si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca .

Se aseaza pe o farfurie.

Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]