Reteta postata de blue jay pe culinar.ro
Le-am facut de craciun si colindatorii au fost ff incantati
Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei )
Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar
Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, aromele .
Se ia cu lingura si se pune pe hirtia de copt (pe care eu am uns-o putin,dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa .
Daca aluatul nu se intinde singurel il mai ajutati voi putin cu lingura .Fiindca se intaresc repede la inceput bag cam 6 fursecuri in cuptor si pe masura ce mi se da mina cresc nr lor.
Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C ptr cam 5 min, sau pina marginile se bronzeaza usor.
In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula ,se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc
si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca .
Se aseaza pe o farfurie.
Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar