Desert crostata cu crema de vanilie si piersici

de cristina1985 in Prajituri, 31 Iul 2021 | 2256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 g amidon
  • 1 pliculet zahar Bourbon
  • Alte ingrediente:
  • 2-3 piersici
  • fulgi migdale
  • 1 galbenus ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crostata cu crema de vanilie si piersici:

Aluatul: se amesteca toate ingredientele , mai putin apa, care se adauga la sfarsit.Se pune aluatul intr-o punga, in frigider 1-2 ore (depinde cat timp aveti la dispozitie).

Crema: se amesteca amidonul cu galbenusurile de ou. Apoi se toarna 3 lg lapte (din cei 500 ml) si se amesteca. Restul de lapte se fierbe cu zaharul .Cand este fierbinte, se adauga compozitia de galbenusuri si se fierbe ,pana se ingroasa (minim 10 minute,altfel se simte gustul de amidon),amestecand in tot acest timp.Cand este gata, se adauga pliculetul de zahar Bourbon si se amesteca.

Se transfera crema intr-un vas de inox si  lasa la racit, timp de 15 minute.Apoi puneti vasul cu crema , intr-un alt vas cu apa rece, pentru a grabi racirea.

Se intinde aluatul, se ruleaza pe sucitor si se transfera in tava,tapetata cu hartie de copt. Se pune in centru crema de vanilie si se intinde pana la 2-3 cm de margine.Se aseaza feliile de piersica si se aduc marginile, spre centru.Se ung cu galbenus de ou si se presara fulgi de migdale.

Se coace, pana este rumenita. Dupa 35 minute, verificati daca este gata.Eu am tinut-o 1 ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu crema de vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci