Am o gramada de reviste cu retete puse intr-un retetar...si azi vroiam musai sa fac crochetele astea si nu mai stiam in care este. Mi-a luat o ora pina am gasit-o, da nu mi-a parut rau ca m-am delectat cu cititul altor retete, m-am mai inspirat si am facut si ceva tare bun...
Laptele se pune la foc cu un praf de sare, eu am folosit vasul zepter. Cind laptele a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. L-am mai lasat 1-2 minute pe foc, am dat vasul deoparte, am pus capacul si l-am lasat pina ce grisul a absorbit tot laptele si s-a ingrosat. Am lasat grisul cu lapte sa se racoreasca putin, am adaugat oul, sare si piper dupa gust, cascavalul dat pe razatoarea mare si am amestecat compozitia. Dupa ce s-a racit am luat din compozitie cu o lingurita, le-am dat prin pesmet, am modelat chiftelute si le-am prajit in ulei incins pina au devenit rumene.
Cu o salata de cruditati sunt minunate.
Pofta buna!!!