Crizanteme cu crema de ciocolata si alune

de Steffy in Prajituri, 13 Mar 2014 | 4178 vizualizari

 

Multumesc Susu pentru reteta...am facut cantitate mai mare decat in reteta ta si mi-au iesit si cativa mini cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 1000 g faina cernuta
  • 42 g drojdie proaspata
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • crema de ciocolata in 2 culori
  • 150 g alune maruntite
Portii: 13
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu crema de ciocolata si alune:

Se tin toate ingredientele la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore.

Se pune faina cernuta intr-un vas, in mijlocul careia facem un crater, in care punem drojdia, o lingurita zahar si putin lapte cald. Lasam pentru 10 minute sa se umfle drojdia, apoi adaugam ouale batute cu zaharul, esentele si coaja de portocala. Adaugam un praf de sare.

Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit, turnam treptat uleiul caldut si framantam pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in bucati egale, rotunde si se mai lasa la crescut.

Se pune in mijloc umplutura de ciocolata si alune maruntite, dupa care se strang marginile la gura ca la un sac (vezi imagine), apoi apesi usor in mijloc pentru a acoperi umplutura.

Se cresteaza marginile si se rasucesc in sens invers, formand astfel o floare. Pentru a nu se lipi cutitul de aluat, il puteti da prin ulei sau se poate chiar folosi o foarfeca de bucatarie. Se ung cu ou batut si se mai lasa cateva minute la crescut.

La fiecare mini cozonac, am luat cate 2 bile de aluat, le-am intins pe fiecare, am pus umplutura si apoi le-am rasucit.

Mi-au iesit 10 crizanteme si 3 mini cozonaci. Se coc pe tava tapetata cu hartie de copt. Se tin la cuptor pana se rumenesc frumos si se incerc cu o scobitoare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu crema de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Diplomat de piersici