Creveti cu usturoi

de Brindusa in Fructe de mare, 19 Dec 2009 | 12786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri vin alb
  • 2 linguri patrunjel, taiat marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).
Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 30 secunde minut (sa scada putin).
Se servesc crevetii imediat cu sosul format.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Oana 1

02.01.2010, 12:19

Ce bine arata!

Irina 1

13.01.2010, 21:59

Ce pofta mi s-a facut! La fel ii prepar si eu, fara sa pun in schimb chilli.

Sylvia 1

09.02.2010, 18:57

Acum am gasit retetea este excelenta, o sa fac si eu data viitoare asa si cu vin ca am mai facut trasi un unt si ulei cu usturoi dar fara vin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]