Creveti cu usturoi

de Brindusa in Fructe de mare, 19 Dec 2009 | 12420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri vin alb
  • 2 linguri patrunjel, taiat marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).
Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 30 secunde minut (sa scada putin).
Se servesc crevetii imediat cu sosul format.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Oana 1

02.01.2010, 12:19

Ce bine arata!

Irina 1

13.01.2010, 21:59

Ce pofta mi s-a facut! La fel ii prepar si eu, fara sa pun in schimb chilli.

Sylvia 1

09.02.2010, 18:57

Acum am gasit retetea este excelenta, o sa fac si eu data viitoare asa si cu vin ca am mai facut trasi un unt si ulei cu usturoi dar fara vin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii