Cremsnit ( sau Crempita )

de miremirc in Prajituri, 21 Ian 2013 | 37416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 300 g untura mare (osanza)
  • 100 g faina
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 lg otet
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zahar
  • un praf de sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • Crema :
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 50 g unt moale (optional)
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit ( sau Crempita ):

Foi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti. Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se framanta). Cu sucitorul, intindem aluatul foarte subtire. Il ungem cu o treime din prima compozitie si il impaturim astfel : se sus spre mijloc, de jos in sus, de la dreapta spre mijloc si de la stanga spre dreapta. Dam la rece pentru 15 minute si repetam de inca 2 ori, respectand ordinea la impaturire (sus, jos, dreapta, stanga) - simplu. Dupa fiecare impaturire dam la rece pentru 15 minute.

Aluatul il impartim in 4 si intindem 4 foi (25*35 cm) sau puteti imparti aluatul in 2 si coaceti foi mai mari. Coacem pe fundul tavii.

Crema : galbenusurile le mixam spuma cu 100 g zahar, faina amestecata cu laptele rece. Fierbem pe aburi pana se ingroasa crema.

Albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar ramas si zaharul vanilat; le rasturnam peste crema de oua fierbinte si omogenizam, cu grija, de cateva ori. Lasam crema sa se raceasca, apoi o amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. (Data viitoare cred ca voi pune chiar 200 g unt sau frisca). Asa are mama reteta veche - crema fara unt.

Crema o impartim in 2 si umplem foile cu ea. Deasupra presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit ( sau Crempita )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremes