Cremsnit ( sau Crempita )

de miremirc in Prajituri, 21 Ian 2013 | 38679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 300 g untura mare (osanza)
  • 100 g faina
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 lg otet
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zahar
  • un praf de sare
  • 200-250 ml apa calduta
  • Crema :
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 50 g unt moale (optional)
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit ( sau Crempita ):

Foi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti. Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se framanta). Cu sucitorul, intindem aluatul foarte subtire. Il ungem cu o treime din prima compozitie si il impaturim astfel : se sus spre mijloc, de jos in sus, de la dreapta spre mijloc si de la stanga spre dreapta. Dam la rece pentru 15 minute si repetam de inca 2 ori, respectand ordinea la impaturire (sus, jos, dreapta, stanga) - simplu. Dupa fiecare impaturire dam la rece pentru 15 minute.

Aluatul il impartim in 4 si intindem 4 foi (25*35 cm) sau puteti imparti aluatul in 2 si coaceti foi mai mari. Coacem pe fundul tavii.

Crema : galbenusurile le mixam spuma cu 100 g zahar, faina amestecata cu laptele rece. Fierbem pe aburi pana se ingroasa crema.

Albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar ramas si zaharul vanilat; le rasturnam peste crema de oua fierbinte si omogenizam, cu grija, de cateva ori. Lasam crema sa se raceasca, apoi o amestecam cu untul moale de la temperatura camerei. (Data viitoare cred ca voi pune chiar 200 g unt sau frisca). Asa are mama reteta veche - crema fara unt.

Crema o impartim in 2 si umplem foile cu ea. Deasupra presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit ( sau Crempita )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes 2