Am mancat cremsnit prima data in facultate. Si atunci doar am gustat. Nu-mi plac prajiturile cu vanilie cumparate deoarece au un gust pregnant de vanilie (mie nu-mi place vanilia). Pregatesc aceasta prajitura, in forma ei clasica, pentru ca iubitul meu o adora, pur si simplu. Ca sa va faceti o idee: sambata am facut una si, la cerere, aseara am mai facut 2:)
El zice ca este o prajitura absolut delicioasaaaa!!!
Voi ce parere aveti?
Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!
Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul acesta de crema stiti ca dureaza cateva minute pana se ingroasa, asa ca nu va speriati daca este foarte lichida la inceput si pare ca nu se va ingrosa vreodata.
Cand crema ajunge la consistenta unei budinci, adaugati untul si pliculetul de zahar vanilat si amestecati incontinuu pana se omogenizeaza.
Crema se aseaza peste foi cand este fierbinte, adica imediat ce ati luat-o de pe foc. Se asambleaza asa:foaie, jumatate din cantitatea de crema, foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie.
Se lasa la frigider aprox 10-12 ore inainte de a fi servita.
Se pudraza din belsug cu zahar pudra.
Pofta buna!
1
amestecati incontinuu in crema cand este pe foc, altfel va face cocoloase