Cremsnit (rețeta clasica)

de AndrutzaP in Prajituri, 1 Iun 2016 | 5333 vizualizari

 

   Am mancat cremsnit prima data in facultate. Si atunci doar am gustat. Nu-mi plac prajiturile cu vanilie cumparate deoarece au un gust pregnant de vanilie (mie nu-mi place vanilia). Pregatesc aceasta prajitura, in forma ei clasica, pentru ca iubitul meu o adora, pur si simplu. Ca sa va faceti o idee: sambata am facut una si, la cerere, aseara am mai facut 2:)
   El zice ca este o prajitura absolut delicioasaaaa!!!
   Voi ce parere aveti?
   

 

INGREDIENTE

  • 3 foi cremsnit de la Boromir
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 100 grame faina sau amidon
  • 50 grame unt
  • 1 pliz zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat, la final
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (rețeta clasica):

    Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!

   Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul acesta de crema stiti ca dureaza cateva minute pana se ingroasa, asa ca nu va speriati daca este foarte lichida la inceput si pare ca nu se va ingrosa vreodata.

   Cand crema ajunge la consistenta unei budinci, adaugati untul si pliculetul de zahar vanilat si amestecati incontinuu pana se omogenizeaza.

   Crema se aseaza peste foi cand este fierbinte, adica imediat ce ati luat-o de pe foc. Se asambleaza asa:foaie, jumatate din cantitatea de crema, foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie.

   Se lasa la frigider aprox 10-12 ore inainte de a fi servita.

   Se pudraza din belsug cu zahar pudra.

   Pofta buna!

TIPS-URI

1

amestecati incontinuu in crema cand este pe foc, altfel va face cocoloase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (rețeta clasica)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kodrit Kadir