Cremsnit pe stil vechi

de Furnicuti in Prajituri, 8 Mai 2011 | 20311 vizualizari

 

Aceasta prajitura are o multime de denumiri, printre care: cremes fals, prajitura cu crema gata, prajitura desteapta, abracadabra. Indiferent de nume, e o prajitura excelenta, foarte simplu de facut, rapida, dar arata ca si cum am fi muncit o gramada la ea.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 300 g zahar
  • 1 pachet margarina (250g)
  • 300 g faina
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit pe stil vechi:

Margarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca complet, pentru ca sa nu se taie compozitia.

Intre timp separam galbenusurile de albusuri, pe care le batem spuma. In amestecul de margarina si zahar, adaugam pe rand galbenusurile, amestecand mereu. Apoi incorporam faina si cate putin lapte, iar la final turnam restul de lapte, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Compozitia va fi foarte lichida, dar e ok, se va intari la cuptor. Adaugam si albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos cu grija, ca sa ramana pufoase. Turnam compozitia intr-o tava de aprox 24x38,  unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 - 55 de minute, pana cand capata o culoare frumoasa. Lasam prajitura sa se raceasca complet si eventual o tinem la frigider cateva ore inainte s-o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit pe stil vechi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

aziz 1

09.05.2011, 17:39

ce mai conteaza cu asa strat de crema uiti de toate

feliciacristea46 1

12.02.2013, 18:30

e usor de facut si buna !

Bya Ralu 1

12.02.2013, 20:28

ce buna e

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit - Cremes