Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala

de Gherca Daniela in Dulciuri, 18 Sep 2014 | 34177 vizualizari

 

Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala
Coltunasii cu branza sunt un preparat traditional in multe bucatarii din intreaga lume, apreciat pentru gustul lor delicios si textura lor moale si pufoasa. Acesti mici coltunasi sunt umpluti cu o amestecatura savuroasa de branza, iar apoi fierti sau prajiti pana cand devin aurii si crocanti pe exterior. Fie ca sunt serviti ca aperitiv, gustare sau ca parte a unei mese principale, coltunasii cu branza sunt intotdeauna o alegere populara si apreciata de intreaga familie. Cu aceasta reteta simpla si delicioasa, vei putea sa prepari cu usurinta aceste delicii acasa si sa te bucuri de aroma lor minunata si de gustul lor irezistibil!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala
  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • o ceasca mai mare de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • putina sare
  • 1 ou (puteti pune si doua)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala:

Cum se prepara Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala

Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Pentru umplutura amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o compozitie ca de pasta.

Intindem aluatul pe masa de lucru pana obtinem o foaie nu prea subtire, pe care o taiem in patrate, iar in aceste patratele punem cate o lingura de umplutura si unim. La capete presam putin cu furculita pentru a nu se desface.

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu sare, iar cand a inceput sa fiarba punem chirostele sau coltunasele in apa clocotita si lasam sa fiarba cca. 15 min. Intre timp mai miscam oala pentru a nu se prinde de fund. Ele sunt gata cand se ridica deasupra oalei.

Le scoatem intr-un vas si le presaram cu zahar vanilat sau zahar simplu. 

Recomandam si coltunasi cu carne si ravioli cu ciuperci

 

TIPS-URI

1

Daca incep sa se desfaca inainte de a le pune in apa, presarati putina faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

19.09.2014, 13:56

Multumesc! si noua ne facea bunica cand eram micute, foarte bune

gabrielasfechis 1

20.09.2014, 17:39

gata am facut azi ...bunatate exact cum le facea bunica

Gherca Daniela 1

20.09.2014, 20:22

Ma bucur mult ca iti plac!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza