Cremsnit cu frisca

de ela in Prajituri, 9 Iul 2012 | 18687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi pentru cremes
  • 900 ml lapte
  • 115 gr amidon alimentar
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 ml smantana pentru gatit + 50gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 plic intaritor de frisca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu frisca:

Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si punem din nou pe foc pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu. Adaugam zaharul vanilat si untul si omogenizam bine.

Frisca o mixam cu 50gr zahar si intaritorul de frisca.

Punem o foaie de aluat ca baza, peste care rasturnam crema si lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam frisca si punem deasupra cealalta foaie, presand putin. Dam la rece cam 10 ore, apoi presaram deasupra zahar pudra si taiem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit vanilat