Buna, postez si eu prima mea reteta pe acest site, sper sa va placa, sa fiu suficient de explicita in modul de preparare si ... sa mai vina si altele :)
Pentru blat: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Se incorporeaza nuca, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu faina, sau cu hartie de copt si se de la cuptor. Intre timp se pregateste un prosop de bucatarie pe care se imprastie zahar. Cand e copt blatul, se aseaza pe prosop si se ruleaza incet. Se lasa asa pana cand se pregateste crema si glazura.
Pentru glazura: Frisca lichida, impreuna cu ciocolata taiata cat mai marunt se pun pe foc in baie de aburi si se amesteca pana cand se omogenizeaza, apoi se raceste. Dupa ce s-a racit, se pune la frigider, pana cand se intareste suficient ca sa poata fi intinsa pe rulada (se face ca o crema consistenta, dupa cum se vede in imagine).
Pentru budinca: Se pun aproximativ 700 ml lapte la fiert si se indulceste intre timp, dupa gust. Separat, se amesteca restul de 100 ml cu cele 2 prafuri de budinca si cand a fiert laptele, se toarna peste si se amesteca.
Asamblare: Se ia blatul, se desface (nu de tot, cat sa ramana ca un căuș) si se pune o parte din budinca, se aranjeaza piersicile taiate felii sau cuburi, apoi se toarna si restul de budinca. Se „inchide” blatul si se intoarce cu grija cu partea care se desface, in jos (e posibil sa aveti nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru acest lucru). Cand s-a racit ciocolata suficient si are consistenta dorita, se intinde peste rulada.