Cremsnit

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 7768 vizualizari

 

De data asta n-am mai trisat,mi-am facut singura foile din aluat cu osanza.e un pic de munca,dar n-am crapat .....E o prajitura preferata de baietii mei...

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 1 kg aluat cu osanza- reteta o gasiti pe pagina mea de retete
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 l lapte
  • 60 g unt
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca vegetala..
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Mai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava,am intepat cu furculita si le-am dat la copt.Cuptorul preincalzit,la foc mediu cca 30-35 min.Se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile cu zaharul le mixam bine,adaugam faina cernuta si diluam cu laptele.Punem cratita pe foc la fiert si amestecam incontinuu sa nu se faca cocoloase,este gata cand se ingroasa.Se trage de pe foc se adauga esenta de vanilie si untul,se lasa cca 10 min sa se  racoreasca.

In tava in care am copt,punem folie alimentara,asezam o foaie ,turnam crema.

Batem frisca bine,fiind vegetala este deja dulce.In frisca batuta,cca 300 ml sfaramam foaia a doua si apoi punem desupra cremei .La final ornam cu restul de frisca si radem ciocolata.E buna a doua zi,sa se inmoaie bine foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]