Cremes

de tiby in Prajituri, 26 Mar 2014 | 7384 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios ! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina alba
  • 5 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cutie cu doua foi de cremes
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putina sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Laptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert.

Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga si cele doua pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.

Intr-un bol se pune cealalta jumatate de litru de lapte si se incorporeaza treptat faina si plicul de budinca avand grija sa nu se formeze cocoloase apoi se toarna peste galbenusele frecate cu zahar.

Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba, se toarna treptat amestecul de mai sus si se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si intre timp se bat albusele spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in crema amestecand de jos in sus.

Se pune prima foaie si se intinde crema uniform pe toata suprafata ei. Cea de a doua foaie se sfarma marunt si presara deasupra cremei.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

2

daca se doreste, se poate presara deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac