Cand eram mica adoram sa modelez plastilina! =) mama se minuna mereu de ceea ce faceam cu surioara mea ...crescand ...anul trecut am redescoperit modelajul =D ce frumos =) ma pot intoarce in copilarie si pot crea =)... o noua arta pe care incet incet sper sa o stapanesc =)
Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;
Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.
Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.
Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)
astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi
1
Atentie cand topim mierea cu apa si gelatina nu trebuie sa lasam sa fiarba,daca a fiert nu mai este buna
2
Pasta de zahar e ideala atunci cand nu mai lipeste pe maini; compozitia si cand atingando cu degetele lasa "impronta" ;)
3
Odata obtinuta putem colora folosind culori alimentare in gel sau praf
4
Se poate pastra maxim 2 luni la loc racoros si intuneric,in pungi inchise bine si puse intr un vas ermetic