Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

de simo_brkic in Dulciuri, 28 Apr 2012 | 51583 vizualizari

 

Cand eram mica adoram sa modelez plastilina! =) mama se minuna mereu de ceea ce faceam cu surioara mea ...crescand ...anul trecut am redescoperit modelajul =D ce frumos =) ma pot intoarce in copilarie si pot crea =)... o noua arta pe care incet incet sper sa o stapanesc =)

 

INGREDIENTE

  • 50 g miere
  • 5 g gelatina in foi
  • 30 g apa
  • aproximativ 500 g zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa ):

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;

Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.

Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.

Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)

astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi

TIPS-URI

1

Atentie cand topim mierea cu apa si gelatina nu trebuie sa lasam sa fiarba,daca a fiert nu mai este buna

2

Pasta de zahar e ideala atunci cand nu mai lipeste pe maini; compozitia si cand atingando cu degetele lasa "impronta" ;)

3

Odata obtinuta putem colora folosind culori alimentare in gel sau praf

4

Se poate pastra maxim 2 luni la loc racoros si intuneric,in pungi inchise bine si puse intr un vas ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:00

dar nu se fierbe!se incalzeste putin doar xD

mady90 1

05.03.2015, 10:08

La Mod de preparare ai scris zahar tos! ...

TatianaTatiana 1

02.06.2018, 01:49

Pai ori e zahar pudra ori e zahar tos.Decide-te!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de zahar