Crema de zmeura

de Brindusa in Dulciuri, 14 Oct 2011 | 5974 vizualizari

 

Zmeura proaspata in octombrie = I'm in heaven. Si acum urmeaza dilema: tarta am facut, inghetata am facut, tort am facut, ce sa mai gatesc din ea? Cum in timpul saptamanii timpul a inceput sa se contracte din ce in ce mai mult, trebuie neaparat sa fie si rapida. rrrrrrrrrr (astea sunt rotitele creierului meu care se invart). Gata, am gasit! O crema de zmeura e exact ce-mi trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g smantana grasa (varsata, nu la cutie)
  • 500 g zmeura, spalata si scursa
  • 10 g gelatina + 3 linguri cu lapte
  • 100 - 150 g zahar pudra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zmeura:

Amesteca gelatina cu laptele si las-o sa se hidrateze

400 g de zmeura fa-le piure cu blenderul, apoi da-le printr-o sita deasa, ca sa scoti samburii. Incalzeste sucul de zmeura pana aproape de fierbere. Inchide focul, adauga gelatina cu lapte si amesteca bine sa se omogenizeze gelatina.

Pune zaharul pudra si amesteca bine pana se topeste.

Adauga smantana si amesteca bine. Adauga restul de zmeura si amesteca usor.

Pune crema de zmeura in pahare de servire unica si pune totul la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Brindusa 1

15.10.2011, 19:49

Multumesc, dragele mele

Rocsi 1

15.10.2011, 20:51

ce mi-ar placea sa gust putin

MIUTA 1

17.10.2011, 17:57

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crema de zmeura la pahar