Crema de zahar ars cu coniac

de alinutza1983 in Dulciuri, 15 Mai 2011 | 34237 vizualizari

 

Weekendul asta o buna prietena m-a rugat sa fac o crema de zahar ars...nimic neobisnuit, doar ca am ales sa imbogatesc gustul acestui desert delicios cu niste coniac...:)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr zahar + 3 linguri ( pentru caramelizare )
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 40 ml coniac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu coniac:

1. Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana zaharul se topeste complet. Eu am preferat ca zaharul asfel topit sa il transfer intr-o tavita ( atentie: vasul trebuie sa fie foarte degresat!!! ).
TIPSURI in aceasta etapa:
daca vrem ca acest desert sa aiba mai mult sos, putem suplimenta cantitatea de zahar ce se va carameliza.
zaharul pentru crema de zahar ars trebuie sa aiba o culoare aurie, nu brun ( pentru ca in acest caz devine amar ).


2.Dupa aceasta etapa, zaharul astfel caramelizat se va lasa la racit;
intre timp se vor amesteca cele 8 oua cu 200 gr zahar, se adauga esente dupa preferinte ( am inlocuit esenta cu 40 ml coniac de calitate- foooooooooarte aromat : hac, hac! :) ,apoi in final se adauga si laptele ( cam 1l ) 3. 3. Mixul din oua, zahar si lapte se va turna peste zaharul caramelizat, iar in final , toata aceasta compozitie se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. jumate de ora.
TIPS: Crema de zahar ars se va face la bain- marie. ( asfel are o textura mai fina

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

31.01.2013, 22:43

Absolut minunat arata, mi-ai facut o pofta nebuna!!!

Poliana 1

01.02.2013, 09:19

grozav arata!!

Criss 1

01.02.2013, 09:57

Delicioasa! Ador crema de zahar ars. Offf, daca n-ar avea atatea calorii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi