Crema de zahar ars

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Iul 2010 | 11153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 ml lapte
  • -5 oua
  • -1 lingurita amidon
  • -6 linguri de zahar
  • -vanilie
  • +1 cana de zahar pentru caramel

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

zaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii.

Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza!

La sfarsit se toarna laptele si se omogenizeaza.

Se toarna in forme(de aluminiu,cesti etc) 2/3,se aseaza in tava si se pune apa in tava pana la jum formelor!

Se da la cuptor 30-40 min sau pana se rumeneste deasupra.

Se lasa la racit si se scot din forma

(eu am bagat un cutit cu lama subtire de jur imprejur,apoi am clatinat putin si le-am rasturna pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (6)

Ina 1

17.07.2010, 15:22

daca mai e si din frigider...

Bucataras Medi 1

17.07.2010, 16:15

o nebunie...............

nadina73 1

17.07.2010, 17:44

si daca nu it place tot o manancisuper ce bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]