Crema de zahar ars

de madi_marin in Dulciuri, 10 Iun 2010 | 4980 vizualizari

 

by Ana......cu mici modificari ale cantitatilor ingredientelor

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 150 g zahar in vasul in care urmeaza sa preparam desertul. Cand s-a caramelizat  bine, se tapeteaza si peretii cratitei pana la jumatate. Se lasa la racit.

Se pune laptele la fiert cu restul de zahar. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare , iar galbenusurile se freaca bine cu esenta de vanilie. In laptele fierbinte se incorporeaza rapid cu un tel albusurile batute spuma tare si galbenusurile turnate in fir subtire. Se toarna amesecul in cratita cu zahar ars . Se pune vasul la cuptor la bain marie cam pentru 40 de minute. Se lasa la racit foarte bine, chiar si pana a doua zi , inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

15.06.2010, 07:42

5 furculite si pe locul intai in topul preferintelor mele

madi_marin 1

15.06.2010, 08:42

mihaelar63.....multumesc...

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:31

imi place multttt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone