Crema de zahar ars

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 6921 vizualizari

 

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este printre deserturile preferate de sotul meu, asa ca trebuie sa il mai rasfat si pe el din cand in cand, mai ales primavara, cand gainusele de la tara o iau razna si fac oua foaaarte multe.

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar;
  • 10 oua;
  • un praf de sare;
  • 1 l lapte;
  • esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el.

Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un castron mare si se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele si esenta de vanilie si se mixeaza, apoi compozitia se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.

Cratita se pune intr-o tava, iar aceasta din urma se umple cu apa, apoi se introduc la cuptor pana cand se leaga toata compozitia si pe deasupra devine aurie.

Daca apa din tava scade, se mai adauga apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]