Nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.
1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert.
2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.
3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.
4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata.
5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).
Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.
1
Folositi ciocolata de calitate.
2
Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.