Crema de mascarpone si ciocolata

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Sep 2013 | 32162 vizualizari

 

Nu-mi plac cremele din comert, asa ca fara prea multa palavrageala azi va prezint o vedeta din bucataria mea. O crema consistenta, ciocolatoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mascarpone si ciocolata:

1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 

2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.

3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia fierbinte amestecand continuu. Lasam compozitia sa se racoreasca complet.

4. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida, iar apoi incorporam totul in compozitia cu ciocolata.

5. Introducem crema la frigider pentru cateva ore (cel putin 4).

Puteti sa o serviti simpla sau sa o folositi la prajituri si torturi.

 

TIPS-URI

1

Folositi ciocolata de calitate.

2

Daca nu sunteti fan ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema