Crema de lapte (pentru prajituri si torturi)

de Dea_Dea in Torturi, 2 Aug 2013 | 9794 vizualizari

 

O doamna tare draga mie , mi-a amintit de crema de lapte si am zis hai sa fac :)

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte (pentru prajituri si torturi):

Laptele cu zaharul se pun la fiert. Oprim 50 ml lapte pentru amidon.

amidonul se pune in castron si se dizolva cu laptele.

Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna amidonul  si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa.

Se lasa la racit.

Se bate frisca.

Frisca se incorporeaza in crema rece.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi faina in loc de amidon, sau se poate folosi si faina si amidon in acelasi timp.

2

Crema se poate consuma ca desert , sau se pot umple prajituri si torturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte (pentru prajituri si torturi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte