Crema de lapte condensat - Dulce de leche

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Iun 2011 | 16994 vizualizari

 

Daca laptele condensat in sine nu m-a impresionat cu nimic, poate pentru faptul ca e destul de asemanator cu cel facut acasa dupa reteta Laurei Adamache (si e grozav de bun si ala, deci, nu-l mai cumpar :))) ), crema caramel, din lapte condensat (dulce de leche), m-a cucerit definitiv.
Ma mir cum de rezist sa nu-l mananc tot odata :)))

 

INGREDIENTE

  • lapte condensat
  • un vas yena
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte condensat - Dulce de leche:

Aroma de caramel, textura fina, consistenta potrivita pentru orice desert, aceasta crema caramel,din lapte condesat cucereste pana si prin culoarea atat de apetisanta si calda.


Procedeul de obtinere a acestei creme e simplu. Introducerea cutiei de lapte condensat la cuptor (nedesfacuta), intr-o oala cu apa, asa incat apa sa intreaca inaltimea cutiei  (daca apa scade , completati, altfel riscati o explozie - eu n-am riscat-o :))) ).Lasat pentru doua ore in cuptor, la deschiderea cutiei veti ramane surprinsi de faptul ca o crema se poate face singura :)).- metoda asta n-am aprofundat-o prea mult ca nici vorba sa-mi doresc s-o-ncerc :)))

Eu mi-s mai fricoasa din fire :)), asa ca nu m-am riscat. Am folosit metoda lui Florin
Am turnat laptele intr-un vas yena, am pus vasul intr-o tava cu apa (apa pana la jumatate) si am pus capacul vasului.
Florin a folosit folie de aluminiu, vasul meu are capac :)

Am lasat la cuptor la foc mediu spre mic, timp de 2 ore.
Uite ce-a iesit.

 




Am pus cate un motz prajiturilor facute ieri iar restul l-am depozitat la frigider.

 

Pentru cei ce nu gasesc lapte condensat la magazinele din oras (cum a fost si cazul meu) las AICI link-ul site-ului de unde l-am comandat(clik pe "comanda")
Livrarea se face prin Posta Romana, foarte repede si cu costuri destul de convenabile de transport.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte condensat - Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulce de leche