Imi place foarte mult creierul, dar din pacate gasesc rar de cumparat sa arate si bine.
Este reteta lui Gaby pe care mi-a dedicat-o acum doi ani de ziua mea si a iesit foatre bun! >:D
Creierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele.
Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa.
Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si racit.
Se taie felii si se condimenteaza cu sare si piper.
Se bat ouale cu smantana si un praf de sare.
Faina si pesmetul se pun in doua farfurii.
Se dau feliile prin faina, prin ou, prin pesmet si se pun pe o farfurie.
Se mai dau o data feliile prin ou si se pun la prajit in uleiul incins.
Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se poate servi cu orice garnitura si salata sau muraturi.
Eu l-am mancat asa cu salata de iarna.
Pofta Buna!
1
Nu se fierbe mai mult deoarece se sfarama dupa accea.
2
Daca totusi se sfarama foarte tare, se amesteca cu ou si se prajeste sub forma de chiftele.