Crap umplut cu garnitura de cartofi

de nadina73 in Crap / Caras, 26 Mar 2010 | 9382 vizualizari

 

azi la ortodoxi se poate manca peste asa ca m-am pus pe treaba ,de mult asteptama momentul acesta

 

INGREDIENTE

  • 2 crapi proaspeti 2-2,5kg(eu asa ma avut 2 bucati)
  • 4-5 cepe  uscate
  • 1 morcov-optioal
  • 1/2 telina-otional
  • sare
  • piper
  • 7-8 linguri de pesmet fin
  • 6-7 cartofi mai mari
  • 300 ml vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi 1-2 caciuli
  • patrunjel verde tocat
  • putin cimbru macinat
  • 1 lingurita condiment pentru peste
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap umplut cu garnitura de cartofi:

Se cutata peste de solzi si de intestine si se spala foarte bine

Se ia un ciocanel de lemn si se bate bine pestele pentru a putea sa luma jos carnea si pielea sa nu se rupa

Se scoate cu grija carnea apoi se taie in 6-7 bucati si se pune in apa cu sare sa fiarba putin chair 3-4 clocote apoi se lasa sa se racesca putin dupa care cu grija se scot oasele(daca sant fierte se scot mai usor)

Ceapa 2-3 bucati se toaca marunt si se caleste in putin ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se mai lasa 2-3 minute sa se caleasca bine apoi se amesteca cu carnea de peste ,se mai pune pesmetul si patrunjel verde tocat  marunt,usturoi pisat si putin ulei 3-4 linguri se condimenteaza se face o pasta cu care se umple pestele

Se iau pesti si se umplu cu acesta compozitie apoi se coase cu ata .

Intr-o tava se pune ulei apoi feli de cartifi condimentati cu putina sare si 2 cepe taiate pestisori si calite care se pun peste cartofi se pune putina apa si vinul si se baga la cuptor pentru 1 ora si jumamate la foc potrivit

Sincer va spun data trecuta am facut fara morcovi si telina si a iesit mai bun asa zice sotul meu mie mia placut asa cu zarzavaturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap umplut cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Teo 1

28.03.2010, 21:27

on adevarat '' ritual''!

danis 1

29.03.2010, 01:25

vai da nu am cuvinte.............foarte frumos prezentat

Sylvia 1

31.03.2010, 17:52

Excelent arata, ce pofta mi-ai facut !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly