Crap prajit cu sos gremaolata

de Bucataras Medi in Peste, 26 Ian 2014 | 5732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii crap
  • sare
  • faina si boia dulce pentru tavalit bucatile de peste
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos gremaolata:

Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos.
Patrunjelul se spala  si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele.
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-un blender.Sosul rezultat se pune intr-un vas,se inchide ermetic si se da la frigider cat timp noi prajim pestele,astfel incat aromele sa aiba timp sa se intrepatrunda.
Bucatile de peste se prajesc in ulei incins dupa ce au fost date prin faina amestecata cu putina  boia de ardei dulce.
Cand bucatile de peste sunt bine facute si frumos rumenite pe o parte se intorc pe cealalta parte si le lasam sa se faca si sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Cu ajutorul unei palete scoatem bucatile de peste pe un platou.
Servim pestele alaturi de sos si un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos gremaolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu mamaliguta si mujdei de usturoi