Eu iubesc pestisorii astia, imi plac foarte mult, asa ca de cate ori gasesc hamsie proaspata imi cumpar. Ori ii fac prajiti pe scobitoare, ori pun de-o saramura. De data asta am avut pofta de saramura.
Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in formatie, bagam tava la cuptor si le lasam 20-25 minute, cat sa se coaca, apoi scoatem hamsiile si le asezam intr-un vas. Turnam apa peste ele cat sa le acopere. Separat curatam rosia de coaja si o taiem cubulete, taiem 1/2 sau ardeiul tot, cat vrem de ardeiat, curatam si usturoiul si-l maruntim, punem totul intr-o craticioara, adaugam un pic de zeama de la peste si punem pe foc sa dea in 2-3 clocote, apoi turnam amestecul peste peste. Cam asta-i toata filozofia...Sa aveti pofta, eu sigur am!