Crap in crusta de susan

de Bucataras Medi in Peste, 27 Ian 2012 | 3968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de crap
  • zeama de la o lamaie
  • susan
  • 2 oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in crusta de susan:

Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum veti vedea.

Spalam bucatile de peste, le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si piper. Le lasam putin sa se odihneasca...de parca ar fi obosite...hihihi...timp in care ne ocupam de "imbracamintea" pestelui

Deci...facem un aluat de pane...intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai tari. Adaugam putina apa minerala sau chiar apa rece si amestecam bine. Pe o farfurioara punem semintele de susan.

Mai departe...dam fiecare bucata de peste prin amestecul de ou si faina si apoi tavalim prin susan. Scuturam bucatile de peste pentru a indeparta excesul de susan si punem la prajit in tigaie in ulei incins. Lasam la prajit si cand pe o parte este bine facut si frumos rumenit intoarcem si pe partea cealalta.

Scoatem bucatile de peste pe un prosop absorbant, iar apoi servim cald acompaniat de o garnitura .....eu am preferat o garnitura de cartofi natur cu sos de rosii si capere.Bun,bun,bun...va astept la masa pe toti cei care saliveaza la peste...hihihi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (48)

alinutzika 1

28.01.2012, 15:42

arata delicios

jolygina 1

29.01.2012, 12:10

ooo delicios

mihaelar63 1

30.01.2012, 07:57

Peste , servesc vorba bancului ,, din toate pozitiile ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu peste