Am găsit cranberries (merișor) proaspete la noi în piață și am fost mai mult decât încântată.
1. Se încălzește cuptorul la 190 grade. Folosiți forme de hârtie cerată speciale pentru brioșe ( este mai ușor decât să tot ungi tava cu unt și faină) și pregătiți tava.
2. Într-un bol se amestecă faină, praful de copt, zahărul și sarea.
3. Se topește untul(uleiul) și se amestecă cu iaurtul și ouăle.
4. Adăugați ingredientele uscate peste cele umede, şi se amestecă , se amestecă, se amestecă, se amestecă până când aluatul devine neted și omogen.
5. În amestecul de făină, având grijă să nu AMESTECE PREA MULT se adaugă cranberries.
6. Cu o lingură așezați aluatul în formele de brioşă și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute, până când o scobitoare introdusă în brioșe iese curată. După ce se scot din cuptor se lasă să se răcească pe un grătar.
Să aveți poftă !!!