Crackers vegani picanti

de adnia in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2013 | 6808 vizualizari

 

Recunosc ca de multe ori sunt pe fuga inca de dimineata, micul dejun este frugal sau intarziat…iar cand se face ora 11.00, deja stomacul imi face semne ca ar fi cazul sa mananc ceva imediat, altfel o sa-mi creeze neplaceri. Si cum mai toata ziua sunt in alergaturi (cine nu e?:)), am nevoie de solutii rapide, la indemana, hranitoare si gustoase…ce mai, sa se impace cu cei 3S ai mei! Asa prind viata ideile care-mi infloresc in minte ori de cate ori am o clipa libera…daca ma credeti, chiar si seara, pana adorm ma gandesc cum sa impac lipsa de timp cu activitatile mele si nevoile culinare ale noastre! Insa momentele mele favorite pentru asa ceva sunt exact clipele cand sunt la volan (caci am distante lungi-lungi de parcurs zilnic si saptamanal), caci atunci ma relaxez si-mi las gandurile sa zburde in voie! Acestea sunt clipele cele mai frumoase din zi, cand pot petrece timp doar cu mine si cu pasiunile mele:)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca faina de porumb
  • 1 ceasca faina de linte rosie
  • 1/4 lingurita pudra de chilli
  • 1/4 lingurita sare neiodata
  • 1/2 ceasca faina de quinoa
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2-3 linguri apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crackers vegani picanti:

1. In primul rand se pregatesc toate tipurile de faina. Acest lucru se obtine foarte usor prin rasnirea boabelor de linte, quinoa si macinarea malaiului, astfel incat sa avem faina cat mai fina (daca doriti, malaiul se poate lasa si asa).

2. Se amesteca toate ingredientele uscate, se adauga uleiul de masline si apa.

3. Se incepe amestecarea tuturor ingredientelor cu mana sau cu robotul, incercand sa obtinem un aluat (daca nu se leaga suficient, se mai pot adauga cateva linguri de apa plata, dar cu grija, pentru a nu avea un aluat prea moale).

4.Pe o foaie de copt asezata pe planseta, se intinde cu sucitorul o foaie de aluat foarte subtire.

5. se decupeaza formele dorite, cu ajutorul unui decupator pentru fursecuri.

6. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 5 minute la foc iute.

7. se lasa sa se raceasca, dupa care se scot din tava si se aseaza pe un platou.

Se consuma ca atare sau cu pasta de linte sau diferite alte paste si pateuri. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crackers vegani picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre