Recunosc ca de multe ori sunt pe fuga inca de dimineata, micul dejun este frugal sau intarziat…iar cand se face ora 11.00, deja stomacul imi face semne ca ar fi cazul sa mananc ceva imediat, altfel o sa-mi creeze neplaceri. Si cum mai toata ziua sunt in alergaturi (cine nu e?:)), am nevoie de solutii rapide, la indemana, hranitoare si gustoase…ce mai, sa se impace cu cei 3S ai mei! Asa prind viata ideile care-mi infloresc in minte ori de cate ori am o clipa libera…daca ma credeti, chiar si seara, pana adorm ma gandesc cum sa impac lipsa de timp cu activitatile mele si nevoile culinare ale noastre! Insa momentele mele favorite pentru asa ceva sunt exact clipele cand sunt la volan (caci am distante lungi-lungi de parcurs zilnic si saptamanal), caci atunci ma relaxez si-mi las gandurile sa zburde in voie! Acestea sunt clipele cele mai frumoase din zi, cand pot petrece timp doar cu mine si cu pasiunile mele:)
1. In primul rand se pregatesc toate tipurile de faina. Acest lucru se obtine foarte usor prin rasnirea boabelor de linte, quinoa si macinarea malaiului, astfel incat sa avem faina cat mai fina (daca doriti, malaiul se poate lasa si asa).
2. Se amesteca toate ingredientele uscate, se adauga uleiul de masline si apa.
3. Se incepe amestecarea tuturor ingredientelor cu mana sau cu robotul, incercand sa obtinem un aluat (daca nu se leaga suficient, se mai pot adauga cateva linguri de apa plata, dar cu grija, pentru a nu avea un aluat prea moale).
4.Pe o foaie de copt asezata pe planseta, se intinde cu sucitorul o foaie de aluat foarte subtire.
5. se decupeaza formele dorite, cu ajutorul unui decupator pentru fursecuri.
6. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 5 minute la foc iute.
7. se lasa sa se raceasca, dupa care se scot din tava si se aseaza pe un platou.
Se consuma ca atare sau cu pasta de linte sau diferite alte paste si pateuri. Pofta buna!