Crackers vegani picanti

de adnia in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2013 | 6713 vizualizari

 

Recunosc ca de multe ori sunt pe fuga inca de dimineata, micul dejun este frugal sau intarziat…iar cand se face ora 11.00, deja stomacul imi face semne ca ar fi cazul sa mananc ceva imediat, altfel o sa-mi creeze neplaceri. Si cum mai toata ziua sunt in alergaturi (cine nu e?:)), am nevoie de solutii rapide, la indemana, hranitoare si gustoase…ce mai, sa se impace cu cei 3S ai mei! Asa prind viata ideile care-mi infloresc in minte ori de cate ori am o clipa libera…daca ma credeti, chiar si seara, pana adorm ma gandesc cum sa impac lipsa de timp cu activitatile mele si nevoile culinare ale noastre! Insa momentele mele favorite pentru asa ceva sunt exact clipele cand sunt la volan (caci am distante lungi-lungi de parcurs zilnic si saptamanal), caci atunci ma relaxez si-mi las gandurile sa zburde in voie! Acestea sunt clipele cele mai frumoase din zi, cand pot petrece timp doar cu mine si cu pasiunile mele:)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca faina de porumb
  • 1 ceasca faina de linte rosie
  • 1/4 lingurita pudra de chilli
  • 1/4 lingurita sare neiodata
  • 1/2 ceasca faina de quinoa
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2-3 linguri apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crackers vegani picanti:

1. In primul rand se pregatesc toate tipurile de faina. Acest lucru se obtine foarte usor prin rasnirea boabelor de linte, quinoa si macinarea malaiului, astfel incat sa avem faina cat mai fina (daca doriti, malaiul se poate lasa si asa).

2. Se amesteca toate ingredientele uscate, se adauga uleiul de masline si apa.

3. Se incepe amestecarea tuturor ingredientelor cu mana sau cu robotul, incercand sa obtinem un aluat (daca nu se leaga suficient, se mai pot adauga cateva linguri de apa plata, dar cu grija, pentru a nu avea un aluat prea moale).

4.Pe o foaie de copt asezata pe planseta, se intinde cu sucitorul o foaie de aluat foarte subtire.

5. se decupeaza formele dorite, cu ajutorul unui decupator pentru fursecuri.

6. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 5 minute la foc iute.

7. se lasa sa se raceasca, dupa care se scot din tava si se aseaza pe un platou.

Se consuma ca atare sau cu pasta de linte sau diferite alte paste si pateuri. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crackers vegani picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

ieri la 10:16

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

pe 05.11 la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sarati