Numele in latina e `cancer pagurus` si il gasim pe coasta stancoasa a Atlanticului. Are o carne deosebit de buna, consumandu-se fiert pur si simplu sau umplut.
Punem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit.
Oul, conopida si ceapa se taie cat se poate de marunt. O lingura de ceapa pentru mine a fost suficient.
Cand crabul s-a racit, il deschidem si alegem carnea alba si icrele portocalii(daca s-a nimerit femela). Piciorusele se crapa cu ajutorul unul ciocanel si se scoate bine carnea din fiecare. Carapacea se spala bine si se da deoparte.
Amestecam bine toate ingredientele,punem sare si piper dupa gust si umplem carapacea. Se da la frigider cel putin jumatate de ora.
1
Cand se alege un crab, el trebuie sa fie mai micut si mai greu decat pare
2
Femela e de obicei mai `plina` si ne dam seama dupa abdomenul mai larg, al masculului este mai stramt