Dragilor,cu ceva timp in urma v-am prezentat o Placinta cu branza turnata;acum va prezint un Cozonac turnat!!! este la fel de bun,la fel de aromat si foarte usor de preparat.
In vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte;
amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam lapte,(aluatul trebuie sa fie moale,sa curga)incorporam stafidele,acoperim vasul si lasam sa creasca30min;
dupa acest timp, impartim aluatul in doua forme de silicon sau alte tavi dar unse,deasupra punem ciocolata topita si invartim cu furculita sa se amestece apoi ungem cozonacii cu galbenus.
Lasam la cuptor 45-50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce-i scoatem din forme si s-au racit,se pot servi.
1
ca sa se patrunda ciocolata in interior,trebuie doua persoane;o persoana toarna aluatul si in acelasi timp alta persoana toarna ciocolata
2
din cantitatea de aluat,rezulta 3tavi de cozonac(mie nu-mi intra in cuptor 3tavi,asa ca am riscat cu doua)