Imi place sa fac cadouri dulci, ca uneori ma pricep sa fac dulcegarii.....
Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei.
Intr-un castron, am pus faina (daca e cazul o cernem, la mine nu a fost cazul, am o faina buna ). Separat, incalzim laptele in care am adaugat 3 linguri de zahar, apoi adaugam drojdia si o diluam. Peste faina, punem ouale, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam si apoi adaugam laptele cu drojdia. Framantam cca. 10 min, apoi intindem o foaie dreptunghiulara, peste care punem untul moale amestecat cu zaharul, presaram nuca macinata si stafide, trecem cu sucitorul peste sa se preseze putin apoi rulam, taiem in sase bucati. Asezam bucatile in cratita cu zahar caramelizat si lasam la crescut 1 ora, apoi dam cratita la cuptorul preincalzit la 175 grede C, cca 1 ora. Cand este gata, rasturnam imediat pe un platou, lasam sa se raceasca.