Cozonac Rosenkrantz (de post)

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 8492 vizualizari

 

dupa reteta Anei (Ana78), neasteptat de bun!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr. faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 4-5 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • apa calduta (250 ml)
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 150 gr margarina
  • 200 gr. nuca macinata
  • 6 linguri de zahar
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz (de post):

Amestecam toate ingredientele mentionate la aluat.

La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand nu se mai lipeste de maini ne oprim cu framantatul.

Intindem aluatul pe masa infainata, acoperim foaia obtinuta cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana pregatim umplutura si caramelul.

Umplutura: Mixam margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul (5 minute la viteza mare a mixerului)

Caramelul:eu am folosit tigaia dry cooker; caramelizam zaharul (la cuptor), apoi ungem peretii tigaii cu acest caramel si lasam deoparte sa se raceasca (respectiv intareasca zaharul caramelizat).

Revenim la foaia intinsa si lasata la dospit. O ungem cu crema (de margarina+zahar) apoi presaram nuca macinataavand grija sa formam un strat uniform. Presam usor nuca cu palmele (sa se lipeasca de crema), apoi rulam aluatul si il taiem in 8 bucati.

Asezam bucatile (cu taietura in sus in tigaia dry cooker, mai lasam la dospit inca 30 min,dupa care dam tigaia la temperatura moderata in cuptor pentru  45 minute.

Dupa scurgerea timpului de coacere rasturnam cozonacul pe un platou sau pe o tava cat e fierbinte, altfel se intareste caramelul si ingreunam operatia de scoatere din tava /tigaie.

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Baigli