Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim....!
- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte
- dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min
- intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale, laptele in care s-au dizolvat 3 linguri zahar putina sare, esentele si coaja de lamaie si framantam cca. 15 minute (eu am framantat doar 5 min. ca a plans bebelusa)
- nu se lasa la crescut ci se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge cu untul amestecat cu 6 linguri de zahar, apoi se presara nuca si se apasa bine cu palma pentru a se lipi de unt bine
- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati
- se aseaza bucatile de aluat in cratita cu caramel cu partea taiata in sus si se lasa la crescut 1 ora
- se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute
- cozonacul se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pt ca altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita
- se serveste cu mare pofta.....la noi asa a fost....!