Cand am vazut cozonacul Oanei asa pofta mi-a facut ca de Paste l-am executat. Atat de incantata am fost de felul in care mi-a iesit si de bun ce a fost, incat il voi mai face cu siguranta. Aaaaa........si a fost pt prima oara ca am facut cozonac.
Eu nu am o INTELIGENTA asa ca am facut totul manual.
Intr-un vas se cerne faina si se face o gaura in mijloc. Pe margini se presara sarea iar in mijloc se pune untul moale si maiaua facuta din 100 ml lapte, drojdia si zaharul (acestea s-au amestecat in laptele caldut pana s-au dizolvat). Se amesteca usor incorporandu-se faina putin cate putin. 2 oua intregi si 2 galbenusuri se bat bine, se adauga la aluat apoi se pune si restul de lapte si coaja rasa de lamaie. In acest moment incepem sa framantam aluatul cu mana.Si framantam, si framantam pana iese un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il lasam sa dospeasca acoperit intr-un loc ferit de curenti de aer cca 1 ora.
Pt umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacaoa, nuca si stafidele inmuiate.
Dupa ce si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in doua. Ungem masa de lucru cu ulei si intindem o parte in forma dreptunghiulara. Jumatate din umplutura o intindem peste aluat dupa care rulam pe lungime. Inainte de a pune in tava tapetata cu hartie de copt il rasucim putin. La fel procedam cu cealalta parte, il punem in tava si lasam sa mai dospeasca inca 45 minute.
Se unge cu oul bine batut dupa care se presara deasupra zahar. Se da la cuptor pt aprox 35 minute. Iese o minunatie de cozonac.