Cozonac nemtesc

de Julie in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 9107 vizualizari

 

Un cozonac specific nemtesc, numit Stollen, cu un gust si o aroma deosebite, plin cu nuci, coaja de citrice confiata si stafide, foarte usor de preparat in comparatie cu cozonacul moldovenesc, pentru ca nu necesita framantare.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt,
  • 250 g faina,
  • 50 g stafide,
  • 3-4 linguri nuci maruntite,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • coaja de portocala si lamaie confiate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac nemtesc:

Se mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La final se incorporeaza faina. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, pentru 40-45 minute. Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac nemtesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca,stafide si rahat