Un desert usor si delicios
Pentru clatite:
Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul.
Lasam la racit.
Intr-un bol incapator punem apa minerala, ouale, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si ceaiul de zahar ars racit.
Mixam ingredientele foarte bine si adaugam faina in ploaie.
La final adaugam si uleiul, apoi punem o tigaie antiaderenta la incins la foc iute.
Cand tigaie e incinsa suficient luam compozitie cu un polonic, punem in tigaie si inclinam tigaia asa incat compozitia sa acopere in strat subtire toata suprafata.
Punem tigaia pe foc, doua minute. Timp in care clatita va capata pe o parte culoare aramie de la zaharul ars folosit la compozitie.
Intoarcem clatita pe cealalta parte si repetam apoi procedura pana epuizam toata compozitia.
Pentru servire ungem suprafata clatitelor cu crema de ciocolata cu lapte, asezam cate o banana la mijlocul fiecarei clatite, infasuram strans si taiem apoi rondele.
Sunt delicioase...
Pofta buna!