Cozonac fara framantare

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 7856 vizualizari

 

Imi place sa testez diverse retete de cozonac, de data asta m-am oprit in bucataria Jamilei si bine am facut, sunt foarte incantata de ce a iesit.....

 

INGREDIENTE

  • Compozitie pentru 2 cozonaci
  • 1 kg faina de cozonac
  • 600 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt topit
  • 14 g drojdie uscata
  • 6 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • Umplutura
  • 400 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 160 g zahar pudra
  • 250 rahat taiat cubulete
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • Pentru presarat deasupra
  • zahar
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si coaja de lamaie si amestecam bine, apoi incorporam si untul topit, la final adaugam faina toata si amestecam bine, lasam sa creasca cca 1 ora. Ungem un vas cu ulei punem compozitia in vas si acoperim cu folie alimentara, dam la frigider pentru cca 12 ore.Eu l-am pregatit seara iar dimineata l-am scos din frigider, am impartit aluatul in 4 parti egale.Nuca macinata o amestecam cu zaharul pudra si cacaoa. Intindem un dreptunghi din prima bucata, presaram umplutura si o intindem pe toata suprafata mai putin pe margini, margini ce le ungem cu ulei , asezam bucatele de rahat si rulam, procedam la fel si cu bucata a doua. Luam cele doua sulusi si le impletim, apoi asezam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt, formam si cel de-al doilea cozonac si apoi lasam la crescut cca 1 ora. Dupaca care ii ungem cu galbenus de ou, presaram zahar si mac. Dam tavile la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min, in functie de cuptorul fiecaruia, este gata cand s-a rumenit frumos si trece testul scobitorii. Se scot din cuptor si se lasa la racit, se taie rece sau daca n-ai rabdare, cum sunt eu, rupe din el si iti potolesti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare sau cu framantare redusa