Brioşe cu unt

de diaconta in Dulciuri, 10 Noi 2013 | 14644 vizualizari

 

Grozave de savurat la micul dejun lânga o ceaşcă de ceai,cafea ori lapte.Calde şi aromate îţi schimbă perspectiva asupra zilei ce tocmai a început.Aceste brioşe sunt asemănătoare aluatului franţuzesc,având un conţinut ridicat de unt şi ouă.Este important să pregătiţi aluatul cu o zi înainte pentru că este necesar să stea la frigider 24 de ore sau cel puţin peste noapte.In acest timp aluatul va creşte foarte frumos.Coapte în formele de muffins,au şi un aspect foarte plăcut de porţii individuale.Savurându-le de dimineaţă lânga cafeaua fierbinte ,îmi închipuiam că sunt pe terasa unei cafenele de pe malul Senei ,aerul rece vestea deja ultimele zile ale toamnei,iar vântul împrăştia leneş frunzele arămii.O dimineaţă ce te îmbie la leneveală.

 

INGREDIENTE

  • 380 g faina
  • 50 g zahar
  • 180 g unt 82% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • vanilie
  • stafide aurii,caise deshidratate,afine
  • rom pentru înmuiat stafidele
  • Pentru uns:
  • Galbenus de ou+lapte
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu unt:

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol.

Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.

Am pus cele 4 oua si am mixat cu paletele pentru framântat câteva minute.

Untul la temperatura camerei,l-am taiat cubulete.

La viteza mica ,am adaugat câte un cub de unt pâna l-am încorporat pe tot.

Dupa aceasta etapa,aluatul  având grasime, a început sa se desprinda de peretii vasului.

Mi s-a parut totusi prea moale,asa ca am mai adaugat o lingura de faina si am framântat cu mâna.

Am presarat faina,am acoperit cu o folie de plastic,lasând loc sa creasca si am pus la frigider pâna a doua zi.

Am presarat faina si am întins o foaie  pe blatul de lucru.

Am taiat bucati,am pus fructele,apoi le-am dat forma unei bile.

Le-am pus în formele de muffins.

Mie mi-au iesit 18 briose,unele chiar foarte mari.

Apoi le-am mai lasat  sa creasca în loc caldut.

Am încalzit cuptorul la 220 de grade.

Am uns briosele cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi le-am pus la cuptor pentru 10-15 minute pâna s-au rumenit.

Se servesc calde dar sunt la fel de bune si reci.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti sa folositi si drojdie proaspata,cam 15 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

diaconta 1

13.11.2013, 11:33

Elena,ti le recomand cu drag,demult n-am fost asa incantata de un aluat

Corinuta 1

13.11.2013, 12:44

Minunate-s! Imi place culoarea si consistenta!

diaconta 1

13.11.2013, 14:47

Corina si pe mine m-au uimit cat de frumos s-au copt intr-un timp atat de scurt si cat de pufoase au fost.Au ramas si proaspete destul de mult timp,daca le-am mai incalzit putin au fost ca scoase proaspat din cuptor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane si nuci