Grozave de savurat la micul dejun lânga o ceaşcă de ceai,cafea ori lapte.Calde şi aromate îţi schimbă perspectiva asupra zilei ce tocmai a început.Aceste brioşe sunt asemănătoare aluatului franţuzesc,având un conţinut ridicat de unt şi ouă.Este important să pregătiţi aluatul cu o zi înainte pentru că este necesar să stea la frigider 24 de ore sau cel puţin peste noapte.In acest timp aluatul va creşte foarte frumos.Coapte în formele de muffins,au şi un aspect foarte plăcut de porţii individuale.Savurându-le de dimineaţă lânga cafeaua fierbinte ,îmi închipuiam că sunt pe terasa unei cafenele de pe malul Senei ,aerul rece vestea deja ultimele zile ale toamnei,iar vântul împrăştia leneş frunzele arămii.O dimineaţă ce te îmbie la leneveală.
Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol.
Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.
Am pus cele 4 oua si am mixat cu paletele pentru framântat câteva minute.
Untul la temperatura camerei,l-am taiat cubulete.
La viteza mica ,am adaugat câte un cub de unt pâna l-am încorporat pe tot.
Dupa aceasta etapa,aluatul având grasime, a început sa se desprinda de peretii vasului.
Mi s-a parut totusi prea moale,asa ca am mai adaugat o lingura de faina si am framântat cu mâna.
Am presarat faina,am acoperit cu o folie de plastic,lasând loc sa creasca si am pus la frigider pâna a doua zi.
Am presarat faina si am întins o foaie pe blatul de lucru.
Am taiat bucati,am pus fructele,apoi le-am dat forma unei bile.
Le-am pus în formele de muffins.
Mie mi-au iesit 18 briose,unele chiar foarte mari.
Apoi le-am mai lasat sa creasca în loc caldut.
Am încalzit cuptorul la 220 de grade.
Am uns briosele cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi le-am pus la cuptor pentru 10-15 minute pâna s-au rumenit.
Se servesc calde dar sunt la fel de bune si reci.
1
puteti sa folositi si drojdie proaspata,cam 15 g