Cozonac evantai cu scortisoara

de vio_dreams in Dulciuri, 16 Mar 2013 | 9091 vizualizari

 

Un cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta meselor festive.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 250 gr unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie

pentru umplutura:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu scortisoara:

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie. 

Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul topit . Obtinem un aluat moale dar nelipicios pe care il lasam la dospit la loc cald.

Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.

Intindem o foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata cu unt si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Taiem aluatul in patrate pe cat posibil egale. 

Puneti patratele de aluat unul peste celalalt .

Apoi le asezati in tava unsa cu unt.

Le lasam 30 minute la dospit apoi ungem toata suprafata cu unt topit si presaram cu scortisoara.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Scoatem cozonacelul din tava cu atentie sa nu se rupa.

E un cozonacel tare bun, crocant la exterior si pufos la interior, gata feliat, nu e nevoie de cutit ca sa il feliati.

Gustos si de mare efect!

TIPS-URI

1

Inainte sa taiati patratele de aluat masurati tava, patratele nu trebuie sa fie mai mari decat inaltimea acesteia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat