Un cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta meselor festive.
pentru umplutura:
Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie.
Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul topit . Obtinem un aluat moale dar nelipicios pe care il lasam la dospit la loc cald.
Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.
Intindem o foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata cu unt si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.
Taiem aluatul in patrate pe cat posibil egale.
Puneti patratele de aluat unul peste celalalt .
Apoi le asezati in tava unsa cu unt.
Le lasam 30 minute la dospit apoi ungem toata suprafata cu unt topit si presaram cu scortisoara.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Scoatem cozonacelul din tava cu atentie sa nu se rupa.
E un cozonacel tare bun, crocant la exterior si pufos la interior, gata feliat, nu e nevoie de cutit ca sa il feliati.
Gustos si de mare efect!
1
Inainte sa taiati patratele de aluat masurati tava, patratele nu trebuie sa fie mai mari decat inaltimea acesteia